Бісквіт з яблуками / Пиріг з яблуками / Торт «Швидкий» / Шарлотка
17 Липня, 2019
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
Ingredients
Яблука - 3 шт. / 1 кг
Яйця - 3 шт. / 6 шт.
Цукор - 1 склянка / 250 г
Борошно - 1 склянка / 200 г
Сода - на кінчику ножа (не обов'язково)
Печиво (не обов'язково) або
Сухарі панірувальні
Маргарин або
Олія (для змащування)
Цукрова пудра
Directions
1Яблука очистити від насіння і шкірки та порізати дольками, невеликими шматочками (2 см) або кружальцями завтовшки 2‑3 мм.
2Яйця збити з цукром (всипати поступово, збивати до збільшення маси в 2‑3 рази). Додати борошно та соду і збивати (чим довше, тим більш хрусткою буде скоринка).
3ВАРІАНТ 1: Яблука додати в тісто.
4ВАРІАНТ 2: Яблука викласти на сковороду змащену маслом і зверху залити тестом.
5ВАРІАНТ 3: Форму змастити маргарином, посипати тертим печивом. На підготовлену форму висипати рівним шаром яблука та залити їх тістом.
6ВАРІАНТ 4: Форму для торта вистелити пергаментним папером, змастити жиром і посипати сухарями. Кружальця яблук покласти в 3‑4 ряди і вилити на них бісквітне тісто.
7ВАРІАНТ 5: Форму для випічки змастити олією, вилити приблизно половину тіста, висипати яблука, залити тістом.
8Випікати в розігрітій до 180°C духовці 20‑30 хвилин. Бісквіт готовий приблизно через 5 хвилин після того, як тільки почав відчуватися запах. Орієнтуватися по тому, як скоринка зарум'яниться.
9Торт / бісквіт має охолонути у формі, потім перекинути його на підставку і обсипати цукровою пудрою.
Через брак яблук можна зробити бісквіт з одним яблуком і бананами, з грушами.