шарлотка з яблуками, яблучний пиріг
шарлотка з яблуками, яблучний пиріг

Бісквіт з яблуками / Пиріг з яблуками / Торт «Швидкий» / Шарлотка

    

17 Липня, 2019

Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука - 3 шт. / 1 кг

Яйця - 3 шт. / 6 шт.

Цукор - 1 склянка / 250 г

Борошно - 1 склянка / 200 г

Сода - на кінчику ножа (не обов'язково)

Печиво (не обов'язково) або

Сухарі панірувальні

Маргарин або

Олія (для змащування)

Цукрова пудра

Directions

1Яблука очистити від насіння і шкірки та порізати дольками, невеликими шматочками (2 см) або кружальцями завтовшки 2‑3 мм.

2Яйця збити з цукром (всипати поступово, збивати до збільшення маси в 2‑3 рази). Додати борошно та соду і збивати (чим довше, тим більш хрусткою буде скоринка).

3ВАРІАНТ 1: Яблука додати в тісто.

4ВАРІАНТ 2: Яблука викласти на сковороду змащену маслом і зверху залити тестом.

5ВАРІАНТ 3: Форму змастити маргарином, посипати тертим печивом. На підготовлену форму висипати рівним шаром яблука та залити їх тістом.

6ВАРІАНТ 4: Форму для торта вистелити пергаментним папером, змастити жиром і посипати сухарями. Кружальця яблук покласти в 3‑4 ряди і вилити на них бісквітне тісто.

7ВАРІАНТ 5: Форму для випічки змастити олією, вилити приблизно половину тіста, висипати яблука, залити тістом.

8Випікати в розігрітій до 180°C духовці 20‑30 хвилин. Бісквіт готовий приблизно через 5 хвилин після того, як тільки почав відчуватися запах. Орієнтуватися по тому, як скоринка зарум'яниться.

9Торт / бісквіт має охолонути у формі, потім перекинути його на підставку і обсипати цукровою пудрою.

Через брак яблук можна зробити бісквіт з одним яблуком і бананами, з грушами.

00:00