100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 30 mins
Yields: 3 л
Ingredients
Полуниця - 3 кг
Цукор - 2 кг
Базилік синій - велика жменя листя
Лимони - 1 шт. (сік) + 3 шт. (шкірка без білого прошарку)
Ванільний цукор - 50 г
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.
2Скласти ягоди в посуд для варіння. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести варення до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати повністю охолонути під кришкою.
3Нарізати шкірку лимона тонкою соломкою.
4Знову поставити варення на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати листя базиліка цілими, сік і шкірку лимона, ванільний цукор і кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.
5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.