Варення полуничне з базиліком і лимонними шкірками
Варення полуничне з базиліком і лимонними шкірками

Варення полуничне з базиліком і лимонними шкірками

  

9 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 3 л

Ingredients

Полуниця - 3 кг

Цукор - 2 кг

Базилік синій - велика жменя листя

Лимони - 1 шт. (сік) + 3 шт. (шкірка без білого прошарку)

Ванільний цукор - 50 г

Directions

1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.

2Скласти ягоди в посуд для варіння. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести варення до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати повністю охолонути під кришкою.

3Нарізати шкірку лимона тонкою соломкою.

4Знову поставити варення на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати листя базиліка цілими, сік і шкірку лимона, ванільний цукор і кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.

5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

6Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00