100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr
Yields: 1,5-2 л
Ingredients
Полуниця - 3 кг
Цукор - 1,5 кг
М'ята, меліса або лимонник - велика жменя листя
Базилік синій - велика жменя листя
Ванільний цукор - 50 г
Лимонна кислота - 1/3 ч. ложки
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.
2Скласти ягоди в посуд для варіння. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести варення до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати повністю охолонути під кришкою.
3Знову поставити варення на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати всі інші інгредієнти (листя - цілими) та кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.
4Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.