Варення з полуниці з білим шоколадом і фісташками консервація 17 Лютого, 2019 100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов) Yields: 1,5 л Ingredients Полуниця - 1 кг Цукор - 500 г Шоколад білий - 100 г Фісташки очищені (бажано несолоні) - 100 г Directions 1Вимити полуницю та очистити від чашолистків. Викласти в каструлю з товстим дном, засипати цукром. Залишити на 2 години, щоб ягоди пустили сік. 2Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи та знімаючи піну. 3Дати настоятися близько 2 годин. 4Процес варіння повторити двічі. 5Підсушувати фісташки на сухій сковороді 5 хвилин. 6Розламати шоколад на шматочки, додати у варення. Всипати фісташки, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 15 хвилин. 7Дати охолонути при кімнатній температурі. 8Розкласти варення по стерилізованих банках і закрити. 9Зберігати при кімнатній температурі.1 година 15 хвилин + 8 годин витримки + час на охолодження 00:00