Варення полунично-малинове
Варення полунично-малинове

Варення полунично-малинове

  

8 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 2-2,5 л

Ingredients

Полуниця - 2 кг

Малина різносортна (можна додати лісової), бажано без плодоніжок - 2 кг

Цукор - 3 кг

Лимони - 0,5 шт. (сік)

Directions

1Вимити полуницю, видалити чашолистки, обсушити.

2Засипати ягоди цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру, бажано в мідному посуді, під емальований краще поставити розсікач полум'я (якщо плита газова). Коли суміш закипить, акуратно зняти піну. Вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою, не перемішуючи.

3Знову поставити варення на вогонь, довести при малій температурі до кипіння і варити на середньому вогні 10 хвилин.

4Додати лимонний сік і вимкнути плиту.

5Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.

6Зберігати в темному прохолодному місці.

00:00