111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 3,5 склянки
Маргарин солоний - 200 г
Вода - 1 склянка окропу
Оцет - 2 ст. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Горіхи мелені (будь-які) - 100 г
Родзинки - 150 г
Кунжут - 100 г
Цукор - 0,5 склянки
Кориця - 3 ст. ложки
Лимон - 1 шт. (тонко натерта цедра)
Варення
Цукрова пудра
Directions
1НАЧИНКА: У ємність покласти горіхи, родзинки, кунжут, цукор, корицю і лимонну цедру. Ретельно перемішати до однорідної маси.
2ТІСТО: У ємність влити гарячу воду, опустити маргарин, влити оцет і довести до кипіння. Потім всипати борошно та, помішуючи ложкою, прогрівати 5 хвилин.
3Тісто остудити і розділити на 4 частини.
4Кожну частину розкачати в тонкий пласт, змастити пласт варенням і обсипати частиною начинки. Згорнути кожен пласт з начинкою в рулет і проткнути в декількох місцях.
5Скласти штрудель на змащене маслом деко та випікати в теплій духовці 45 хвилин, доки він не зарум'яниться.