Вергуни суботинські десерти, солодка випічка українська кухня 4 Квітня, 2019 50 рецептов украинской кухни Ingredients Борошно - 4 склянки Яйця - 3 шт. + 15 жовтків Сметана - 1 ст. ложка Цукор - 100 г Ром - 2 ст. ложки Жир свинячий для смаження Цукрова пудра Directions 1Розтерти яйця з цукром, додати сметану та ром. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води. 2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити. 3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору. 4Потім викласти на блюдо та посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними. 00:00