млинці
млинці

Млинці гречано-пшеничні здобні / гречані здобні (старовинний рецепт)

  

1 Жовтня, 2016

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании

Ingredients

Борошно гречане - 2 склянки

Борошно пшеничне - 2 склянки

Молоко - 4 склянки / 1 л

Дріжджі - 25 г / 30 г

Яйця - 2 шт. / 3 шт.

Вершки - 100 г

Цукор - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Олія для змащування сковороди - 1 ст. ложка

Сіль

Directions

1В емальовану каструлю всипати гречане борошно. В половині теплого молока розчинити дріжджі, залити гречане борошно, добре розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце.

2Коли опара підніметься, розмішати її дерев'яною ложкою, влити решту молока, всипати пшеничне борошно і добре перемішати. Знову поставити в тепле місце.

3Коли підійде вдруге, додати яєчні жовтки, розтерті з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом, перемішати.

4ВАРІАНТ 1: Збити окремо вершки та яєчні білки. Додати їх у тісто і, обережно перемішавши лопаткою зверху вниз, знову поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.

5ВАРІАНТ 2: Збити вершки, додати до них яєчні білки і ще раз збити. Розмішати з тестом і поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.

6Перед випічкою кожного млинця сковороду змащувати олією. Випікати звичайним способом.

00:00