Илья Лазерсон, Сергей Синельников, Татьяна Соломоник. За столом с Ниро Вульфом, или Секреты кухни великого сыщика (Кулинарный детектив)
Yields: 6 кошичків
Ingredients
Борошно пшеничне - 1 чашка
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Масло вершкове несолоне - 1/3 чашки
Вода - 2 ст. ложки (або більше)
Directions
1Просіяти борошно, додати цукор і сіль. Порубати охолоджене масло в борошняній суміші. Скропити холодною водою, розмішати виделкою, щоб рівномірно зволожити всю суміш, і вимісити тісто.
2Розділити тісто на 6 рівних частин. На посипаній борошном дошці розкачати кожну частину в коржик.
3Викласти їх в круглі гофровані формочки, наколоти виделкою дно і, наповнивши сухим (невареним) горохом, випікати 12‑15 хвилин в духовці при 200°C.
4Вийняти з духовки, видалити з кошичків горох і наповнити будь-якою з начинок.