Diabetic Living Australia (Better Homes and Gardens) 2016 №66 November-December
Prep: 15 mins
Cook: 5 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Лемонграс - 7 стебел
Часник - 8 зубчиків
Імбир - шматок 4 см
Риба біла без кісток - 600 г філе
Каррі-паста червона або безглютенова - 2 ст. ложки
Борошно рисове - 2 ст. ложки
Листя кафрського лайму - 2 шт.
Квасоля зелена, дрібно нарізана - 0,5 склянки
Перець чорний свіжомелений
Олія - 1 ст. ложка
Салатний мікс - для оформлення
ДЛЯ СОУСУ:
Оцет білий - 60 мл / 0,25 склянки
Соус чилі солодкий або солодкий безглютеновий - 2 ст. ложки
Соус рибний - 2 ч. ложки
Перець чилі червоний довгий - 1 шт.
Огірки ліванські - 1 шт.
Directions
1Дрібно нарізати білу частину 1 стебла лемонграсу. Покласти в невеликий кухонний комбайн разом із очищеним часником і очищеним і дрібно нарізаним імбиром і подрібнити. Додати рибу і подрібнити до однорідної маси. Перекласти суміш до великої миски.
2Додати пасту каррі та рисове борошно і добре перемішати. Додати дрібно нарізане листя кафрського лайму та квасолю. Приправити перцем. Перемішати до повного поєднання.
3Порізати залишки стебел лемонграсу навпіл. Розділити рибну суміш на 12 порцій овальної форми. Руками огорнути кожну порцію навколо 1 шматочка лемонграсу. Змастити олією.
4Нагріти плоску плиту для барбекю до середнього рівня. Покласти шашлики та готувати 5 хвилин, часто перевертаючи, або до готовності.
5СОУС: Поєднати у середній чаші оцет, соуси чилі та рибний, очищене від шкірки та насіння і нарізані дрібними кубиками перець чилі та ліванський огірок.