100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 50 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Молоко - 250 мл
Ванільний цукор - 2 ст. ложки
Крохмаль кукурудзяний - 2 ч. ложки
Яйця - 3 жовтки
Вершки 33% - 150 мл
Малина - 200 г + для декору
Джем апельсиновий - 2 ст. ложки
Лікер апельсиновий - 2 ст. ложки
Бісквітний корж готовий - 150 г
Кава холодна - 100 мл
Лікер «Амарето» - 2 ст. ложки
Лікер «Куантро» - 2 ст. ложки
Directions
1Змішати 50 мл молока, з ванільним цукром, жовтками та крохмалем, ретельно розмішати.
2Решту молока довести до кипіння в сотейнику. Влити яєчну суміш в гаряче молоко та варити на маленькому вогні, постійно помішуючи вінчиком, доки суміш не загусне.
3Змішати каву з «Амарето».
4Розрізати бісквіт навпіл, змастити джемом, змішаним з «Куантро», знову зліпити та нарізати на смужки, рівні дну креманок, або кубиками.
5Просочити бісквіт кавою і апельсиновим лікером.
6Збити вершки в міцну піну.
7Викласти шарами бісквіт, крем, малину і зверху збиті вершки. Прикрасити десерт міцними ягодами малини, охолоджувати впродовж 10‑15 хвилин і подавати.