Форель, запечена у фользі
Форель, запечена у фользі

Форель, запечена у фользі

    , , ,

27 Грудня, 2019

Школа гастронома 2013 №9 (227) Май

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Форель річкова - 4 маленькі або 1 велика вагою приблизно 1,2 кг

Лимони - 2 шт.

Трави ароматні (майоран, чебрець, петрушка, базилік) - 1 пучок

Олія оливкова «екстра вірджин» - 3 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1У форелі видалити зябра та нутрощі. Почистити й обтерти тушку паперовими рушниками.

Форель, запечена у фользі

2З одного лимона вичавити сік, другий нарізати кружальцями. Покласти в черевце кожної риби по кілька кружалець лимона та гілочки трав. Посолити рибу зверху та поперчити. Полити лимонним соком і скропити оливковою олією.

Форель, запечена у фользі

3Загорнути у фольгу.

Форель, запечена у фользі

4Запікати над гарячим вугіллям маленьку рибу 15 хвилин, велику - 25 хвилин. Зняти з вогню, акуратно розгорнути.

5Маленьку форель можна подавати у фользі цілою. Велику - на блюді у вигляді філе без шкіри, але з головою.

Форель, запечена у фользі

00:00