курка або індичка або фрикадельки з локшиною соба
курка або індичка або фрикадельки з локшиною соба

Фрикадельки з індички та локшина з тахіні-медовою заправкою

    ,

11 Травня, 2019

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 1 порція

Ingredients

Індичка - 1 стейк 100 г

Лимон - 0,5 шт. (цедра)

Петрушка з плоским листям - 1 жменя зелені

Сумах - 1 щіпка

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Помідори черрі - 7 шт.

Локшина соба - 40 г

Капуста кале без грубих стебел, лише грубо нарізане листя - 2 склянки

Лимон - долька (необов'язково)

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Оцет винний білий - 1 ч. ложка

Тахіні - 1 ч. ложка

Мед - 0,25 ч. ложки

Directions

1Розігріти духовку до 400°F (200°C). Подрібнити у кухонному комбайні індичку, тонко терту лимонну цедру, петрушку, сумах, трохи солі та перцю. Сформувати з фаршу 4 кульки та покласти на деко, змащене 0,25 ч. ложки оливкової олії.

2Запікати у духовці 20 хвилин, перевернувши через 10 хвилин, та відставити.

3Змішати на окремому деку помідори черрі, оливкову олію, трохи солі та перцю. Запікати 10‑15 хвилин або доки помідори трохи не підсмажаться і шкірка не почне лопатися. Відставити.

4Покласти локшину соба у миску і залити окропом. Залишите на 5‑10 хвилин (або відповідно до інструкцій на упаковці), злити, потім промийте холодною водою, щоб локшина не злиплася. Відставити.

5Капусту кале варити на пару 10 хвилин або до м'якості. Відставити.

6ТАХІНІ-МЕДОВА ЗАПРАВКА: Збити у мисці олію, білий винний оцет, тахіні, мед, трохи солі та перцю. Відставити.

7Перенести локшину соба у чашу, потім додати фрикадельки з індички, капусту кале, помідори та лимонний клин (якщо використовується), щоб вичавити його над чашею. Полити тахіні-медовою заправкою.

00:00