Рулет з індички з горіховою начинкою
страви з м'яса, страви з птиці Новий рік, святкове
23 Листопада, 2019
Школа гастронома 2014 №1 (243) Январь - Новогодние рецепты...
- Cook: 2 hrs 20 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Індичка - 3 кг філе грудки
Бекон - 20 тонких скибочок
Масло вершкове
ДЛЯ НАЧИНКИ:
М'ясо - 140 г копченої грудинки
Кедрові горішки - 50 г
Цибуля - 2 шт. великі
Масло вершкове - 25 г
Олія оливкова - 1 ст. ложка
Часник - 4 зубчики
Шавлія - 25 г
Лимони - 2 шт. (цедра)
Петрушка - 1 великий пучок
Сухарі панірувальні - 100 г
Яйця - 1 шт.
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Розтопити вершкове масло й оливкову олію у сковороді й обсмажити дрібно нарізану цибулю до м'якості, перекласти в миску.
2Нарізати часник, шавлію та петрушку.
3Нарізати грудинку кубиками й обсмажувати до золотистого кольору.
4Додати в сковороду горіхи, часник, шавлію та лимонну цедру, смажити ще 1 хвилину.
5Перекласти до цибулі та змішати з сухарями, петрушкою і яйцем, приправити.
6Скласти два листи фольги так, щоб вийшов лист 50х60 см, змастити вершковим маслом. Покласти на фольгу 5 довгих відрізків кулінарного шпагату. Розкласти скибочки бекону перпендикулярно до мотузок.
7Надрізати філе посередині, недорізавши до кінця, і розкрити, як книгу. Трохи відбити - має вийти прямокутний шматок завтовшки 5 см. Покласти поверх бекону.
8Викласти на індичку посередині начинку та загорнути краї всередину. Обернути рулет беконом і зав'язати шпагатом. Щільно загорнути рулет у фольгу. Рулет можна згорнути заздалегідь і зберігати сирим в холодильнику 2 дні.
9Покласти рулет на деко, поставити в духовку, розігріту до 190°С. Готувати 2 години.