млинці зі сливами
млинці зі сливами

Млинці рисові українські зі сливовим соусом

    

18 Вересня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно - 1 склянка

Рис - 1 склянка

Молоко - 500 мл

Яйця - 4 шт.

Дріжджі сухі - 15 г

Масло вершкове - 50 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль

ДЛЯ СОУСУ:

Сливи - 500 г

Цукор - 0,5 склянки

Вино виноградне - 100 мл

Вода - 200 мл

Крохмаль - 1 ч. ложка

Гвоздика

Кориця

Directions

1Рис відварити в молоці та протерти крізь сито.

2Покласти в протертий рис борошно, розвести молоком не надто рідко, додати дріжджі, цукор і залишити підійматися.

3Коли тісто підніметься, додати в нього жовтки, розтерті з 1 ст. ложкою олії, та збиті в густу піну білки, посолити, дати ще раз піднятися.

4Пекти млинці на сковороді на вершковому маслі.

5Подавати млинці з охолодженим соусом.

СОУС:

1Видалити кісточки зі слив, додати цукор, воду, припустити до готовності, потім протерти крізь сито.

2Додати вино, попередньо розведене у невеликій кількості сливового відвару крохмаль, довести до кипіння при безперервному помішуванні, варити 2‑4 хвилини.

00:00