Сациві нетрадиційне
закуски, страви з птиці грузинська кухня швидко
4 Березня, 2020
200 лучших рецептов холодных закусок (Быстро, вкусно, просто)
Ingredients
Курка - 1 тушка
Цибуля - 1 шт.
Борошно - 1‑2 ст. ложки
ДЛЯ СОУСУ:
Волоські горіхи очищені або фундук (ядра) - 2 склянки
Яйця - 5 шт.
Аджика - 0,25 ч. ложки
Оцет винний - 1 ст. ложка
Часник - 2 зубчики
Кориця - 1 ч. ложка
Хмелі-сунелі
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Курку розрізати на великі шматки і варити до готовності, після чого вийняти з бульйону і відокремити м'ясо від кісток.
2СОУС: Горіхи пропустити через м'ясорубку і змішати з сирими яйцями, додати товчений часник, винний оцет, аджику, хмелі-сунелі, корицю, сіль і чорний перець.
3Цибулю дрібно нарізати і підсмажити в розігрітій сковороді з курячим жиром, посипати його борошном, знов обсмажити і з'єднати з соусом.
4Вміст сковороди викласти в каструлю з товстим дном, влити 5 склянок охолодженого бульйону, ретельно перемішати і додати підготовлене куряче м'ясо. Каструлю поставити на вогонь і нагрівати, не доводячи до кипіння.
5Потім зняти з вогню, охолодити при кімнатній температурі, закрити кришкою і поставити в холодильник.