Телек 2016 Спецвыпуск №2 (207)/С Блины, блинчики и оладьи
Cook: 3 hrs
Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно пшеничне - 100 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 200 мл
Цукор - 20 г
Дріжджі сухі - 5 г
Олія - 50 мл
Вода - 150 мл
Сіль - 1/3 ч. ложки
Directions
1У теплій воді (35‑40°С) розчинити 1 ч. ложку цукру та дріжджі, залишити на 15 хвилин.
2Яйце збити з залишками цукру та сіллю до піни.
3Додати олію, молоко, борошно та воду з дріжджами. Перемішати так, щоб не залишилося грудочок, накрити рушником і поставити в тепле місце на 40‑50 хвилин.
4Тісто, що піднялося, добре перемішати і поставити ще раз підніматися на 40‑50 хвилин. Готове тісто перемішувати не потрібно.
5Сковороду добре розігріти, змастити тонким шаром олії та смажити млинці, обережно зачерпуючи тісто ополоником і рівномірно розподіляючи його по сковороді. Як тільки нижня сторона млинця підсохне, перевернути і смажити іншу сторону.
6Прісні млинці призначені для приготування страв з несолодкою начинкою - овочевою, м'ясною або рибною. Але можна подавати їх як самостійну страву з солодкими соусами, варенням, джемом або морозивом.