Козинаки ванільні
Козинаки ванільні

Козинаки ванільні

  ,

24 Червня, 2019

Юлия Шилова. 777 рецептов любовной кухни

Ingredients

Волоські горіхи очищені - 0,5 склянки

Вода - 2 ст. ложки

Мед - 1 склянка

Цукор - 2 ст. ложки

Цукрова пудра - 2 ст. ложки

Ванільний цукор - 0,5 пакетика

Directions

1Очищені від шкаралупи горіхи висипати рівним шаром на деко та поставити в духовку, щоб горіхи трохи підсохли.

2Потім трохи остудити горіхи та видалити тонку шкірку. Ядерця подрібнити в ступці, щоб вийшли невеликі шматочки.

3У каструлю влити воду, довести до кипіння, всипати цукор, додати мед і варити 10 хвилин.

4У киплячий сироп покласти горіхи та ванільний цукор, перемішати і варити ще 8‑10 хвилин.

5Масу викласти на змочену холодною водою дерев'яну дошку або вощений папір, розрівняти широким ножем або мокрою качалкою в пласт завтовшки 0,5‑1 см і дати трохи застигнути.

6Нарізати козинаки будь-якими фігурками (квадратиками, ромбами, трикутниками), посипати цукровою пудрою, викласти гіркою на блюдо або у вазочку та подати до столу.

00:00