Вареники з сиром (творогом)
пельмені, вареники, галушки українська кухня
31 Січня, 2019
50 рецептов украинской кухни
Вареники, клецки, галушки
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно пшеничне - 3 склянки / 500 г
Вода - 0,75 склянки / 150 г
Яйця - 2 шт.
Сіль - 0,5 ч. ложки / 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 800 г / 700 г
Яйця - 2 шт. / 3 шт.
Цукор - 100 г / за смаком
Сіль
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Масло вершкове - 20 г
Сметана - 150 г
Цукор (за бажання)
Кориця мелена (за бажання)
Directions
ТІСТО:
1Просіяти борошно в миску, зробити в ній воронку, вбити в неї яйця, додати сіль і влити крижану / холодну воду. Замісити тісто середньої густини й одразу ліпити з нього вареники з сиром.
НАЧИНКА:
1ВАРІАНТ 1: Сир (творог) протерти крізь сито, додати яйця, цукор, сіль.
2ВАРІАНТ 2: Свіжий сир (творог) ретельно віджати: загорнути його в марлю та покласти на 3 години під прес. Готовий сир змішати з яйцями, посолити і добре вимішати.
ВАРЕНИКИ:
1Розкачати тісто в пласт завтовшки 1‑1,5 мм. Пласт розрізати на квадратики 5x5 см для трикутних вареників або вирізати склянкою кола для напівкруглих.
2ВАРІАНТ 1: Укласти начинку в центр кожного квадратика або кружальця (не більше 1 ч. ложки). Шов постаратися зробити не товще решти тіста.
3ВАРІАНТ 2: На один край кружальця тіста покласти ложечку начинки, всипати 0,5 ч. ложки цукру (за бажання) і добре зліпити краї вареника.
4Вареники варити у великій кількості води, одразу ж опускати в киплячу підсолену воду і варити 8‑10 / 5‑7 хвилин.
5Коли вареники спливуть на поверхню, їх вибрати шумівкою, перекласти в каструлю з підігрітим вершковим маслом або полити розігрітим маслом. Вареники не перемішувати, а тільки трохи струсити, щоб не злипалися.
6Подавати гарячими з розтопленим вершковим маслом і (або) сметаною.
Якщо в начинку вареників цукор не додавався, то ним можна посипати вареники зверху. Цукор за смаком можна змішати з меленою корицею.