Філе телятини з пряними травами
страви з м'яса Великдень, духовка, святкове
30 Липня, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 1 hr
- Cook: 40 mins
- Yields: 3-4 порції
Ingredients
Телятина - 500 г філе на кісточці
Вершки жирні - 50 мл
Масло вершкове - 50 г
Чебрець свіжий - 5‑6 гілочок
Розмарин свіжий - 5‑6 гілочок
Сіль
Олія - 3 ст. ложки для смаження
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Олія - 3 ст. ложки
Соєвий соус - 30‑50 мл
Суміш перців
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Картопля - 600 г
Вершки жирні - 50 мл
Сіль
Directions
1Нарізати телятину на порції бажаної товщини. Нашпигувати чебрецем і розмарином.
2МАРИНАД: З'єднати суміш перців, соєвий соус і олію.
3Покласти в маринад м'ясо на 30‑60 хвилин.
4Обсмажувати замариноване м'ясо на розпеченій олії з усіх боків 4‑5 хвилин.
5Покласти на фольгу шматок вершкового масла, зверху - телятину, загорнути.
6ГАРНІР: Відварювати очищену картоплю в підсоленій воді 30 хвилин. Влити вершки, подрібнити блендером до стану пюре. Видавити на деко за допомогою кондитерського мішка.
7Запікати гарнір разом із м'ясом при 200°С 10 хвилин. Залишити на 3‑4 хвилини.
8СОУС: Процідити сік від запікання м'яса через сито, влити вершки, уварити на третину.
ЧАС: 30-40 хвилин + 1 година на маринування корейки