1Печінку промити, обсушити, очистити від плівок, нарізати на 28‑32 скибочки в поперечнику близько 4 см, завтовшки 0,5 см.
2Цибулю очистити, нарізати тонкими кружальцями.
3Прямокутний шматок шпику товщиною 4 см нарізати на 24‑28 тонких скибочок.
4Скибочки печінки нанизати на шпажки упереміж зі скибочками шпику, крім того, нанизати ще по 3‑4 кружальця цибулю. Печінку змастити жиром.
5Смажити на розжареному вугіллі, постійно повертаючи, 8‑10 хвилин, щоб скибочки печінки сильно підрум'янилися, але всередині залишившись рожевими.
6Після закінчення смаження посипати шашлик перцем і сіллю та подати гарячим, не знімаючи з шпажок, з рисом, покладеним гіркою, на круглому блюді. Рис до шашлику має бути розсипчастим. До рису додати зарум'янену цибулю і томат. Як гарнір - картопляне пюре з зеленим салатом.