Рулети з телятини з маслинами
15 Квітня, 2019
Школа гастронома 2008 №20 (118) Октябрь
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Телятина - 8 стейків з вирізки
Маслини без кісточок - 200 г
Шинка варена - 200 г
Часник - 2 зубчики
Петрушка - 5‑6 гілочок
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 1,5 ст. ложки
Вино біле сухе - 2,5 склянки
Мускатний горіх - щіпка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Половину маслин нарізати дрібними шматочками, другу половину - навпіл. Петрушку подрібнити. Часник очистити та дрібно нарізати. Шинку нарізати скибочками
2Стейки вимити, обсушити на серветці, укласти на робочу поверхню і тонко відбити. Посолити та поперчити за смаком. На кожен шматок м'яса покласти по скибочці шинки.
3Подрібнені маслини змішати з часником і петрушкою, викласти на стейки зверху шинки.
4Посипати мускатним горіхом, скачати в рулети. Закріпити дерев'яними шпажками.
5Розігріти в сотейнику 1 ст. ложку вершкового масла і всю оливкову олію, покласти рулети та обсмажувати до золотистої скоринки, 8‑10 хвилин.
6Влити 2 склянки вина, довести до кипіння, накрити кришкою. Готувати на повільному вогні 30 хвилин, потім рулети вийняти з бульйону.
7Половинки маслин покласти в бульйон, прогрівати 3‑5 хвилин. Додати решту вина та вершкове масло. Повернути рулети в сотейник. Прогрівати 4‑5 хвилин.
8Дати постояти 15‑20 хвилин.
9Можна подавати з салатом «Цезар».