1МАСЛО ДЛЯ ОВОЧЕВИХ КАНАПЕ: Петрушку та кріп вимити, дрібно нашаткувати; часник очистити, подрібнити. Змішати часник і зелень з 3 ст. ложками вершкового масла.
2МАСЛО ДЛЯ РИБНИХ КАНАПЕ: Салат розібрати на листя, вимити, обсушити. Велике листя салату тонко нарізати, маленьке відкласти для декору. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з м'якоті лимона вичавити сік. Змішати 3 ст. л. вершкового масла з подрібненим салатом, лимонним соком і цедрою.
3ДЛЯ М'ЯСНИХ КАНАПЕ: Змішати майонез, кетчуп і подрібнену кінзу.
4Огірки та зварені круто яйця нарізати півколами, помідори, редис, маслини й оливки - тонкими кружальцями. Рибу нарізати невеликими шматочками. Варено-копчену та сирокопчену шинку нарізати спочатку тонкими пластинами, потім трикутниками. Ковбасу та сосиски нарізати тонкими кружальцями.
5З білого хліба видалити скоринку. Нарізати хліб довгими поздовжніми пластинами завтовшки 5 мм
6Третину пластин змастити тонким шаром масла з часником, третину - маслом з лимоном, залишки хлібу - майонезом з кетчупом.
7Укласти на хліб підготовлені закуски. Нарізати канапе.