Канапе (овочеві, рибні та м'ясні)
Канапе (овочеві, рибні та м'ясні)

Канапе (овочеві, рибні та м’ясні)

  ,   

13 Березня, 2019

Школа гастронома 2005 №23 (49) Декабрь

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 порції (40 шт.)

Ingredients

Хліб білий - 2 батона

Масло вершкове розм'якшене - 150 г

Петрушка - 1 пучок

Кріп - 1 пучок

Часник - 1 зубчик

Салат-латук - 1 качан

Лимон - 0,5 шт.

Майонез - 2 ст. ложки

Кетчуп - 1 ст. ложка

Кінза - 3 гілочки

Помідори - 1 шт.

Огірки - 1 шт.

Редис - 2‑3 шт.

Яйця - 1‑2 шт.

Рибна нарізка - 100 г

М'ясна нарізка - 100 г

Ковбасна нарізка - 100 г

Оливки без кісточок - 40 шт.

Directions

1МАСЛО ДЛЯ ОВОЧЕВИХ КАНАПЕ: Петрушку та кріп вимити, дрібно нашаткувати; часник очистити, подрібнити. Змішати часник і зелень з 3 ст. ложками вершкового масла.

масло для овочевих канапе

2МАСЛО ДЛЯ РИБНИХ КАНАПЕ: Салат розібрати на листя, вимити, обсушити. Велике листя салату тонко нарізати, маленьке відкласти для декору. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, з м'якоті лимона вичавити сік. Змішати 3 ст. л. вершкового масла з подрібненим салатом, лимонним соком і цедрою.

3ДЛЯ М'ЯСНИХ КАНАПЕ: Змішати майонез, кетчуп і подрібнену кінзу.

маса для м'ясних канапе

4Огірки та зварені круто яйця нарізати півколами, помідори, редис, маслини й оливки - тонкими кружальцями. Рибу нарізати невеликими шматочками. Варено-копчену та сирокопчену шинку нарізати спочатку тонкими пластинами, потім трикутниками. Ковбасу та сосиски нарізати тонкими кружальцями.

Канапе (овочеві, рибні та м'ясні) - нарізка

5З білого хліба видалити скоринку. Нарізати хліб довгими поздовжніми пластинами завтовшки 5 мм

скибочки білого хлібу

6Третину пластин змастити тонким шаром масла з часником, третину - маслом з лимоном, залишки хлібу - майонезом з кетчупом.

змащування хлібу

7Укласти на хліб підготовлені закуски. Нарізати канапе.

укладання начинки на канапе

00:00

Nutrition Facts

Serving Size10 шт.
Calories87,3 ккал (1 шт.)
Protein2,1 г
Total Fat5,5 г
Total Carbohydrates7,3 г