Вергуни «Троянда»
Вергуни «Троянда»

Вергуни «Троянда»

  ,   

5 Квітня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 3 склянки

Яйця - 2 шт. + 2 жовтки

Масло вершкове - 25 г

Цукор - 0,5 ст. ложки

Ром - 0,5 ст. ложки

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати масло і ром. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм. Вирізати склянкою кружальця, накласти по 3‑4 одне на інше, натиснути в середині, а краї надрізати по радіусу в 4‑5 місцях.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00