Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі
Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

  

17 Червня, 2019

Школа кулинара 2015 №18 Сентябрь

Ingredients

Баранина - 250 г

Картопля варена - 3‑4 шт.

Огірки солоні - 1 шт.

Яблука - 1 шт.

Сир твердих сортів - 50 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Салатне листя - 6‑8 шт.

Часник - 1 зубчик

Кріп - 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені

Петрушка - 1 пучок

Лимон - 1 ч. ложка соку

Олія - 4 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Картоплю очистити та нарізати кружальцями. Яблуко без серцевини та солоний огірок нарізати тонкою соломкою, ріпчасту цибулю - кільцями. Сир натерти на крупній тертці.

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

2Баранину нарізати тонкими скибочками, ретельно відбити, потім нашаткувати тонкою соломкою.

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

3М'ясо швидко обсмажити на олії (1 ст. ложка) до утворення легкої золотистої скоринки.

4Додати кільця ріпчастої цибулі й обсмажувати ще 1‑2 хвилини, бажано, щоб цибуля залишилася хрусткою. М'ясо з цибулею посолити, поперчити.

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

5СОУС: Часник подрібнити та змішати в окремій ємності з олією, подрібненим кропом, лимонним соком.

6Листя салату та петрушки промити, обсушити та розірвати руками на частини, покласти в салатник. Додати кружальця картоплі, суміш з яблука й огірка.

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

7Перед подачею викласти в салат гарячу баранину з цибулею. Заправити салат соусом і посипати тертим сиром. Подавати теплим в невеликої ємності.

Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі

00:00