Салат теплий з баранини з яблуком і солоним огірком у часниковому соусі
17 Червня, 2019
Школа кулинара 2015 №18 Сентябрь
Ingredients
Баранина - 250 г
Картопля варена - 3‑4 шт.
Огірки солоні - 1 шт.
Яблука - 1 шт.
Сир твердих сортів - 50 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Салатне листя - 6‑8 шт.
Часник - 1 зубчик
Кріп - 1 ст. ложка дрібно нарізаної зелені
Петрушка - 1 пучок
Лимон - 1 ч. ложка соку
Олія - 4 ст. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Картоплю очистити та нарізати кружальцями. Яблуко без серцевини та солоний огірок нарізати тонкою соломкою, ріпчасту цибулю - кільцями. Сир натерти на крупній тертці.
2Баранину нарізати тонкими скибочками, ретельно відбити, потім нашаткувати тонкою соломкою.
3М'ясо швидко обсмажити на олії (1 ст. ложка) до утворення легкої золотистої скоринки.
4Додати кільця ріпчастої цибулі й обсмажувати ще 1‑2 хвилини, бажано, щоб цибуля залишилася хрусткою. М'ясо з цибулею посолити, поперчити.
5СОУС: Часник подрібнити та змішати в окремій ємності з олією, подрібненим кропом, лимонним соком.
6Листя салату та петрушки промити, обсушити та розірвати руками на частини, покласти в салатник. Додати кружальця картоплі, суміш з яблука й огірка.
7Перед подачею викласти в салат гарячу баранину з цибулею. Заправити салат соусом і посипати тертим сиром. Подавати теплим в невеликої ємності.