Салат теплий з квасолею та свининою
Салат теплий з квасолею та свининою

Салат теплий з квасолею та свининою

    ,

6 Червня, 2020

Школа гастронома 2011 №23 (193) Декабрь

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Квасоля зелена свіжозаморожена - 400 г

Свинина - 400 г вирізки

Печериці - 200 г

Помідори черрі - 8 шт.

Часник - 1 зубчик великий

Салат-латук - 1 качан

Кунжут - 0,5 склянки насіння

Олія для обсмажування

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія кунжутна - 2 ст. ложки

Оцет винний білий - 1 ст. ложка

Цукор - 0,5 ч. ложки

Сіль

Directions

1Квасолю заздалегідь розморозити: покласти в друшляк, поставити його на миску та помістити на верхню полицю холодильника. Закип'ятити велику кількість підсоленої води, покласти квасолю і знову довести до кипіння. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою. Помістити у велику миску та залишити в теплому місці.

Салат теплий з квасолею та свининою

2Свинину вимити, нарізати смужками завдовжки 3,5 см і завширшки 1,5 см. Приправити сіллю та перцем.

3Половину насіння кунжуту пересипати на плоске блюдо, обваляти в них шматочки м'яса й обсмажувати, по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти в миску з квасолею, накрити.

Салат теплий з квасолею та свининою

4Печериці вимити, обсушити, нарізати тонкими пластинами й обсмажувати в тій самій сковороді, де смажилася свинина, 6‑7 хвилин. Додати до м'яса та квасолі, перемішати.

Салат теплий з квасолею та свининою

5Помідори розрізати навпіл, салат розібрати на листя і крупно їх нарвати.

Салат теплий з квасолею та свининою

6ЗАПРАВКА: Збити кунжутну олію з оцтом, цукром і сіллю.

Салат теплий з квасолею та свининою

7Часник очистити, розрізати навпіл і натерти ним чисту сковороду. Обсмажувати на ній залишки кунжуту, постійно помішуючи, 1 хвилину.

Салат теплий з квасолею та свининою

8У салатницю викласти листя латуку, скропити невеликою кількістю заправки. Зверху покласти квасолю з м'ясом і грибами та помідори. Полити заправкою і посипати обсмаженим кунжутом.

Салат теплий з квасолею та свининою

00:00