Салат теплий з квасолею та свининою
6 Червня, 2020
Школа гастронома 2011 №23 (193) Декабрь
- Cook: 20 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Квасоля зелена свіжозаморожена - 400 г
Свинина - 400 г вирізки
Печериці - 200 г
Помідори черрі - 8 шт.
Часник - 1 зубчик великий
Салат-латук - 1 качан
Кунжут - 0,5 склянки насіння
Олія для обсмажування
Сіль
Перець чорний мелений
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Олія кунжутна - 2 ст. ложки
Оцет винний білий - 1 ст. ложка
Цукор - 0,5 ч. ложки
Сіль
Directions
1Квасолю заздалегідь розморозити: покласти в друшляк, поставити його на миску та помістити на верхню полицю холодильника. Закип'ятити велику кількість підсоленої води, покласти квасолю і знову довести до кипіння. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою. Помістити у велику миску та залишити в теплому місці.
2Свинину вимити, нарізати смужками завдовжки 3,5 см і завширшки 1,5 см. Приправити сіллю та перцем.
3Половину насіння кунжуту пересипати на плоске блюдо, обваляти в них шматочки м'яса й обсмажувати, по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти в миску з квасолею, накрити.
4Печериці вимити, обсушити, нарізати тонкими пластинами й обсмажувати в тій самій сковороді, де смажилася свинина, 6‑7 хвилин. Додати до м'яса та квасолі, перемішати.
5Помідори розрізати навпіл, салат розібрати на листя і крупно їх нарвати.
6ЗАПРАВКА: Збити кунжутну олію з оцтом, цукром і сіллю.
7Часник очистити, розрізати навпіл і натерти ним чисту сковороду. Обсмажувати на ній залишки кунжуту, постійно помішуючи, 1 хвилину.
8У салатницю викласти листя латуку, скропити невеликою кількістю заправки. Зверху покласти квасолю з м'ясом і грибами та помідори. Полити заправкою і посипати обсмаженим кунжутом.