100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr 20 mins
Yields: 3 л
Ingredients
Кавунові шкірки, очищені від зеленої шкірки та залишків м'якоті - 2 кг
Журавлина (можна шокової заморозки) - 500 г ягід
Цукор - 2 кг
Цукор тростинний - 500 г
Ванілін - 5 г
Мед - 100 г
Directions
1Нарізати шкірки невеликими рівними дольками. Засипати білим цукром і, не перемішуючи, поставити на маленький вогонь до повного розчинення цукру.
2Коли суміш закипить, акуратно зняти піну, вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути, не перемішуючи.
3Знову поставити на вогонь, довести на малому вогні до кипіння. Додати журавлину, тростинний цукор і ванілін. Продовжувати варити на середньому вогні 15 хвилин.
4Додати мед, зменшити вогонь до мінімального та варити ще 15 хвилин.
5Розкласти по стерилізованих банках, закрити і дати повністю охолонути.