хліб пшеничний
хліб пшеничний

Хліб білий звичайний (рецепт кінця XIX ст.)

  

21 Грудня, 2018

Этюды о питании

  • Cook: 4 hrs

Ingredients

Дріжджі - 25 г

Молоко - 1,5 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

Масло - 1 ложка

Борошно - 400 г

ДЛЯ СОЛОДКОГО ХЛІБУ:

Цукор - приблизно 80 г

Кардамон - 17 г

Directions

1Дріжджі розмішати в молоці з невеликою кількістю солі, всипати одразу борошно, додати ложку розтопленого масла та вибити тісто як слід. Щоб хліб був солодким, в тісто додати цукор і кардамон.

2Покласти тісто у приготовану форму, наповнивши її тільки до третини, і дати піднятися так, щоб форма була наповнена до трьох чвертей.

3Хліб пекти близько 1 години спочатку в помірному, потім в більш сильному жару.

00:00