Торт білий
Торт білий

Торт білий

    

27 Березня, 2019

  • Cook: 1 hr 40 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Яйця - 5 шт.

Цукор - 180 г

Борошно - 180 г + для форми

Ванілін - 1 пакетик

Масло вершкове для змащування форми

Сіль

ДЛЯ НАЧИНКИ ТА ДЕКОРУ:

Молоко - 0.5 л

Лимон - 1 шт.

Яйця - 4 шт.

Цукор - 150 г

Борошно - 50 г

Шоколад - 250 г білого + 50 г чорного

Наливка вишнева солодка - 1 чарка

Directions

ТІСТО:

1Збити вінчиком яйця з цукром і дрібкою солі до пишної повітряної маси. Ввести просіяне з ваніліном борошно, розмішуючи знизу вгору.

2Включити духовку. Змастити маслом і посипати борошном форму, викласти в неї тісто та випікати в нагрітій духовці 40 хвилин.

3Викласти торт на решітку для охолодження.

НАЧИНКА ТА ДЕКОР:

1Розігріти в першій каструльці молоко з тертою цедрою лимона.

2У мисці замісити жовтки з цукром і борошном. Додати молоко, продовжуючи збивати вінчиком, вилити суміш в каструльку і, помішуючи, варити крем на повільному вогні 5 хвилин. Дати охолонути.

3Розламати на шматочки білий шоколад і розтопити його в каструльці на водяній бані. Вилити половину розтопленого шоколаду на пекарській папір у вигляді стрічки товщиною 5 мм і остудити.

4Викласти залишки шоколаду на поверхню мармурової дошки та розрівняти в дуже тонкий, майже прозорий шар. Не даючи шоколаду повністю охолонути, зішкребсти з нього ножем шоколадну стружку.

5Із залишків шоколаду на пекарському папері за допомогою коліщатка для розрізання тіста вирізати 12 кіл.

6Розрізати торт по горизонталі на два коржі однакової товщини. Змастити обидва коржа вишневою наливкою, розведеною 1 чаркою води, намазати половиною крему та накрити верхнім коржем.

7Намазати кремом поверхню і бічні краї торта. Прикрасити поверхню торта білою шоколадною стружкою і чорним розплавленим шоколадом.

00:00