100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 2 hrs
Yields: 3,5-4 л
Ingredients
Груші добірні дрібних сортів (відмінно підійдуть плоди груші-дички) - 5 кг
Цукор - 2,5 кг
Ванільний цукор - 50 г
Волоські горіхи - 500 г
Мед гречаний або будь-який з гірчинкою - 100 г
Лимонна кислота - 1/3 ч. ложки
Directions
1Вимиті й обсушені груші скласти в посуд для варіння. Засипати цукром і поставити на дуже повільний вогонь (на газову плиту краще поставити розсікач полум'я). Довести до кипіння, зняти пінку, вимкнути плиту і дати варенню повністю охолонути під кришкою.
2Знову поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння. Додати горіхи, мед, ванільний цукор, лимонну кислоту та кип'ятити на повільному вогні 30 хвилин.
3Розкласти по стерилізованих банках і закрити. Дати повністю охолонути.