Які удон (Yaki udon)
Які удон (Yaki udon)

Які удон (Yaki udon)

  , ,     ,

12 Грудня, 2018

BBC Easy Cook 2016 Fabruary

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Локшина удон - 250 г сушеної або 400 г замороженої або свіжої

Олія кунжутна - 2 ст. ложки

Цибуля - 1 шт.

Капуста білокачанна - 0,25 качана

Гриби шіїтаке - 10 шт.

Зелена цибуля - 4 шт.

ДЛЯ СОУСУ:

Мірін - 4 ст. ложки

Соєвий соус - 2 ст. ложки

Цукрова пудра - 1 ст. ложка

Вустерський соус або вегетаріанська альтернатива - 1 ст. ложка

ДЛЯ ІМБИРНОЇ СТРУЧКОВОЇ КВАСОЛІ:

Квасоля стручкова зелена - 200 г

Імбир

Олія кунжутна - 1 ст. ложка

Часник - 1 зубчик

Кунжут - 1 ч. ложка насіння

Directions

1Закип'ятити воду у великій каструлі. Додати 250 мл холодної води та локшину удон (оскільки локшина дуже товста, додавання холодної води допомагає їй готуватися трохи повільніше, щоб проварилася серединка). Заморожену або свіжу локшину варити 2 хвилини або до стану аль денте; сушену варити довше, приблизно 5‑6 хвилин. Злити і залишити у друшляку.

2Нагріти 1 ст. ложку олії, додати тонко нарізану цибулю та грубо нарізану капусту і смажити 5 хвилин до м'якості.

3Додати гриби та частину тонко нарізані зеленої цибулі, смажити ще 1 хвилину.

4Влити залишки кунжутної олію та додати локшину. Якщо локшина холодна, перед додаванням інгредієнтів для соусу нагріти її і обсмажувати все разом, доки локшина не стане липкою і гарячою.

5Посипати рештою зеленої цибулі. Подавати які удон з імбирною стручковою квасолею на гарнір.

ІМБИРНА СТРУЧКОВА КВАСОЛЯ:

1Всипати стручкову квасолю в каструлю з киплячою водою та варити 3 хвилини, до м'якості. Злити

2Нагріти кунжутну олію, в ній підсмажувати дрібно нарізаний імбир та подрібнений часник 1 хвилину до появи аромату.

3Змішати з квасолею, приправити та посипати кунжутом. Готувати 30 секунд, доки не стане гарячим. Розраховано на 4 порції

00:00

Nutrition Facts

Calories486 ккал
Sugar35 г
Total Fat14 г
Saturated Fat2 г