морквяні млинці на дріжджах
морквяні млинці на дріжджах

Млинці морквяні на дріжджах

  ,

17 Жовтня, 2016

100 лучших рецептов блинов и оладий
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании

  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 10–12 порцій

Ingredients

Морква - 500 г / 4‑5 шт. середніх

Борошно пшеничне - 320 г / 2 склянки

Борошно гречане - 150 г / 1 склянка

Молоко - 750 мл / 3 склянки

Дріжджі - 50 г

Яйця - 3 шт.

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія для смаження

Directions

1Розігріти 500 мл / 2 склянки молока до 50°С, розвести в ньому дріжджі, перемішати. Всипати пшеничне борошно, розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години.

2Очистити моркву, відварити в підсоленій воді до готовності (20‑25 хвилин), остудити і протерти крізь сито або подрібнити за допомогою блендера до консистенції пюре.

3Відокремити жовтки від білків, розтерти жовтки з цукром. Збити білки з сіллю в міцну піну.

4Додати в тісто морквяне пюре, перемішати. Додати жовтки, гречане борошно, перемішати. Влити залишки молока, розігрітого до 50°С, і добре перемішати. Збиті білки обережно ввести в тісто й акуратно перемішати.

5ВАРІАНТ 1: Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

6ВАРІАНТ 2: Смажити одразу.

7Смажити млинці на розпеченій олії з двох боків до золотистого кольору.

00:00