Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Абрикоси - 3 кг
Мед - 250 г
Цукор - 750 г
Вода - 1 л
Горілка - 2 ч. ложки на кожну банку
Directions
1Міцні плоди на кілька хвилин опустити в киплячу воду, очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити кісточки.
2СИРОП: Цукор і мед залити водою, довести до кипіння.
3Половинки абрикосів укласти в банки, залити киплячим сиропом. Влити в банки по 2 ч. ложки горілки. У кожну банку можна покласти по кілька ядер абрикосових кісточок.
4Банки з абрикосами пастеризувати при 85°С: 0,5 л - 10 хвилин; 1 л - 20 хвилин; 3 л - 25 хвилин.
5Банки закатати, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.