1Повністю дозрілу аличу сортувати за розміром, відбраковуючи пошкоджену.
2Плоди ретельно вимити, потім опустити на 10‑15 хвилин в 0,5%‑й киплячий розчин питної соди, після чого відразу ж охолодити в холодній воді. Бланшування прискорює процес сушіння, бо змивається восковий наліт на поверхні плодів і припиняється діяльність ферментів.
3Підготовлені плоди укласти на підноси в один ряд.
4Спочатку сушити аличу 3‑4 години при 40‑45°C. Коли шкірка на плодах почне зморщуватися, сушку перервати та витримувати плоди при кімнатній температурі 4‑6 годин. Потім сушити 4‑5 годин при 55‑60°C і знову перервати сушку на кілька годин. Досушувати аличу 12‑16 годин при 75‑80°C.