консервовані гриби
консервовані гриби

Асорті грибне (печериці, гриби шіїтаке й устричні)

    

30 Березня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Печериці - 225 г

Гриби шіїтаке - 125 г

Гриби устричні - 125 г

Цибуля шалот - 40 г

Масло вершкове - 30 г

Часник - 1 зубчик

Зелень петрушки - 1 ст. ложка

Чебрець

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Вимити й обсушити всі гриби. Печериці нарізати четвертинками. Відрізати ніжки шіїтаке, капелюшки нарізати скибочками по 2-3 см. Устричні гриби розрізати на половинки.

2Нагріти на середньому вогні в сотейнику вершкове масло. Влити в чашу мультиварки розтоплене вершкове масло. Додати очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю шалот. Включити режим «Смаження» або «Випічка» на 1-2 хвилини.

3Додати всі гриби, посипані чебрецем, сіллю та меленим чорним перцем. Включити режим «Тушкування» на 15-20 хвилин. Готувати до випаровування зайвої вологи.

4Додати подрібнений часник і дрібно нарізану зелень петрушки за 1-2 хвилини до готовності.

5Гарячі гриби укласти в скляні банки, закрити кришками та поставити стерилізувати на 30-60 хвилин.

6Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.

00:00