баклажани тушковані з овочами та зеленню
баклажани тушковані з овочами та зеленню

Баклажани гострі з овочами

    ,

21 Лютого, 2018

222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Баклажани - 2 шт.

Помідори - 3 шт.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Селера - 2 стебла

Оливки - 0,5 банки

Базилік

Кедрові горішки очищені - 1 ст. ложка

Родзинки - 2 ст. ложки

Оцет винний - 2 ст. ложки

Бульйон овочевий або вода - 0,5 склянки

Олія оливкова або рослинна для смаження

Перчик гострий - 0,25 шт. (для гострої страви)

Цукор - 0,25 ч. ложки

Сіль

Перець

Directions

1Цибулю очистити і нашаткувати півкільцями. Помідори нарізати великими дольками. Селеру очистити і нарізати шматочками. Базилік вимити, обсушити і нарізати. Дрібно нарізати гострий перчик. Родзинки вимити, покласти в окріп на кілька хвилин. Баклажани очистити, вимити, обсушити і нарізати кубиками.

2Нарізані баклажани, періодично помішуючи, обсмажити з усіх боків в розігрітій оливковій або рослинній олії. Потім викласти їх з посуду та залишити на деякий час.

3У тому ж посуді 2‑3 хвилини обсмажувати селеру, потім додати в баклажани.

4Долити трохи олії та покласти цибулю, тушкувати ще 2‑3 хвилини, перемішати.

5До цибулі додати подрібнені помідори, маслини, родзинки, кедрові горіхи, базилік, гострий перчик. Все перемішати, накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин.

6До тушкованих овочів додати нарізані баклажани і селеру, сіль, цукор, перець, винний оцет, все перемішати. Влити до овочів трохи гарячого овочевого бульйону або води, накрити кришкою і томити 8‑10 хвилин на маленькому вогні.

7При подачі баклажани з овочами посипати базиліком і кедровими горішками.

00:00