Баклажани по-бакинськи
овочеві страви азербайджанська кухня духовка
14 Червня, 2017
300 рецептов. Блюда из духовки
Ingredients
Баклажани - 6 шт. тугих середньої величини
Олія рослинна (краще кукурудзяна)
Лимон - 0,5 ст. ложки соку
Паприка червона
Цибуля - 1 шт.
Помідори - 3 шт. середньої величини
Перець болгарський - 1 шт.
Часник
Зелень петрушки
Селера - листя
Кінза
Кріп
Базилік
Естрагон
Перець чорний
Сіль
Directions
1Баклажани спекти у шкірці, швидко очистити та розібрати на волокна.
2Ще гарячими укласти в миску з олією, присмаченою лимонним соком і червоною паприкою. Можна посолити.
3Ріпчасту цибулю нарізати найменшою соломкою і одразу обсмажити, поки цибуля не пустила сік. Обсмажену цибулю віджати та покласти на баклажани.
4Помідори нарізати та відварити в мінімумі підсоленої води, розтерти в блендері.
5Болгарський перець нашаткувати найтоншими кільцями, додати сиру цибулю і, змішавши з розтертими помідорами, тушкувати хвилин 15-20.
6Змішати в гарячому вигляді з баклажанами і гарячим цибулею. Щедро присмачити дрібно посіченим часником і зеленню петрушки, листям селери, кінзою (кусбарой), кропом, додати базилік, естрагон і чорний перець. Ще 3 хвилини потримати на вогні і охолодити.
??? з цибулею: виходить, розділити цибулину на 2 частини, одну просто обсмажити, другу обсмажити з перцем і помідорами.