Баранина в чайному соусі з квасолею
16 Червня, 2017
Блюда с фасолью (Семь поварят)
- Cook: 2 hrs
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Баранина - 800 г м'якоті
Квасоля консервована або відварна - 600 г
Чорнослив без кісточок - 200 г
Чай чорний - 3 пакетика
Вода - 300 г
Цукор - 2 ст. ложки
Олія - 3 ст. ложки
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Воду довести до кипіння, залити пакетики чаю, витримати 10 хвилин. Потім покласти в чай чорнослив.
2Баранину нарізати дрібними кубиками, обсмажувати на сильному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. М'ясо посолити, поперчити, зняти зі сковороди та поставити в тепле місце.
3СОУС: У сковороду, де смажилася баранина, влити майже весь чай, залишивши в чашці стільки, щоб чай злегка покривав чорнослив. Соус посолити, посипати цукром, варити на слабкому вогні 10 хвилин.
4Потім покласти в соус баранину, тушкувати під кришкою 45 хвилин.
5Після додати залишки чаю разом із чорносливом, тушкувати ще 15 хвилин.
6При подачі баранину разом із соусом викласти на блюдо, гарнірувати відвареною або консервованою квасолею.
Для додання страві ще більш екзотичного смаку, на першому етапі приготування до чаю можна додати 0,5 палички кориці, а потім, коли чорнослив потрібно буде з'єднати з бараниною, корицю необхідно викласти.