Бараняча нога запечена
Бараняча нога запечена

Бараняча нога запечена

      

19 Травня, 2018

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранина - 2,5 кг ноги з кісткою

Олія оливкова extra virgin - 50 мл / 3,5 ст. ложки

Часник - 2 зубчики

Чабрець свіжий

Розмарин свіжий

Сіль

Перець

Directions

1Зняти м'ясо з баранячої ноги.

2Пооловину трав (за необхідності нарізати) разом із 1 зубчиком часнику покласти всередину, посолити та поперчити. Загорнути ногу назад і зв'язати з кухонним шпагатом.

3Нагріти духовку до 350°F (180°C).

4Розігріти оливкову олію у великій сковороді. Баранину посолити та поперчити ззовні, а потім підсмажити її в сковороді разом із залишками зелені та часнику.

5Перекласти у деко, обладнане V-подібною стійкою, та запікати приблизно 1 годину.

6Вийняти баранину з духовки та розбавити рідину у сковорідці повною ложкою води. Підливку процідити та відкласти.

7Знизити температуру духовки до 200°F (100°C) і запікати ще приблизно 3 години.

8Перед нарізанням дати баранині відпочити і подавати разом із підливкою.

Це італійська традиція - смажити баранину на подушці з сіна, що допомагає зберегти м'ясо вологим. Але оскільки сіно не є широко доступним, ця версія рецепту опускає його, покладаючись, натомість, на повільну кулінарну обробку, щоб досягти соковитого смаку та текстури.

00:00