Борщ у горщику з пампушками
перші страви українська кухня духовка
20 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Курка - 500 г
Картопля - 5 шт.
Капуста - 150‑200 г
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Томатна паста - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
Лавровий лист
Перець чорний
ДЛЯ ПАМПУШОК:
Борошно - 3 склянки
Дріжджі - 50 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 200‑250 мл
Маргарин - 200 г
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 1 ч. ложка
ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Сало - 50 г
Часник - 3 зубчики
Directions
1Підготовлену курку розрізати на порційні шматки, скласти в горщик. Додати нарізану кубиками картоплю, терту моркву, нашатковану цибулю, покласти томатну пасту, сіль, лавровий лист і кілька горошин перцю, залити водою та поставити в духовку. Томити 1‑1,5 години.
2Потім горщик вийняти з духовки, додати в борщ тертий часник і дрібно нашатковану капусту, повернути в духовку і томити ще 20 хвилин.
3Після цього духовку відключити, залишити в ній борщ настоюватися 20-30 хвилин.
4Подавати зі сметаною і часниковими пампушками.
ПАМПУШКИ:
1Замісити опару: розчинити дріжджі в теплому молоці, всипати цукор і трохи борошна, перемішати. Поставити опару в тепле місце на 20 хвилин.
2Потім додати розтоплений (але не гарячий) маргарин, яйця, сіль і залишки борошна, замісити тісто. Залишити для підйому на 30 хвилин.
3Після цього тісто добре вимісити, сформувати з нього кульки та викласти на деко на невеликій відстані одна від одноъ. Залишити для вистоювання на 15 хвилин.
4Випікати пампушки в духовці, розігрітій до 200°C, 30 хвилин.
5ПРОСОЧЕННЯ: Сало дрібно нарізати, злегка обсмажити, остудити та додати пропущений через прес часник.
6Полити цією сумішшю гарячі пампушки.