Варення з брусниці з грушами консервація 7 Серпня, 2018 Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи) Ingredients Брусниця - 1 кг Груші - 0,8‑1 кг Цукор - 1,2‑1,4 кг Directions 1Груші очистити від шкірки, нарізати дольками, видаливши серцевину, та бланшувати 3‑5 хвилин у киплячій воді. 2Перебрані та промиті ягоди брусниці для видалення гіркоти опустити на 2‑3 хвилини в киплячу воду та викласти у варильний тазик. 3Додати воду, цукор і варити на слабкому вогні до готовності в один прийом. 4Приблизно за 15 хвилин до закінчення варіння додати дольки груш. 00:00