варення або джем із чорної смородини
варення або джем із чорної смородини

Варення з чорної смородини

  

19 Серпня, 2017

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Смородина чорна - 1 кг

Цукор - 1,5 кг

Вода - 200 мл

Directions

1Ягоди чорної смородини мають товсту та щільну шкірку, тому вони порівняно повільно просочуються сиропом і при неправильній варінні стають жорсткими і зморщеними. Щоб уникнути цього, ягоди слід попередньо підготувати: прокип'ятити у воді 3 хвилини, після цього охолодити у воді та відкинути на друшляк.

2Підготовлені ягоди опустити в киплячий сироп і варити при безперервному кипінні 5‑8 хвилин, знімаючи піну.

3Надалі варити при слабкому кипінні до готовності, не допускаючи пригорання.

00:00