Вино чайне

  

25 Вересня, 2016

Энциклопедия чая

Ingredients

Чай слабкий - 4,5 л

Родзинки - 500 г

Апельсини - 2 шт.

Лимон - 2 шт.

Цукор - 1,25 кг

Закваска - 150 г

Танін

Дріжджі

АБО ДЛЯ ЗАКВАСКИ:

Ягоди стиглі - 2 склянки

Вода - 1 склянка

Цукор - 0,5 склянки

Directions

1Взяти використану заварку, бо потрібен дуже слабкий чай. Він вийде, наприклад, при розведенні 500 мл звичайного чаю в 4,5 води.

ЗАКВАСКА

1В якості закваски можна використовувати осад старого вина або приготувати: за 10 днів до початку приготування вина будь-які немиті стиглі розім'яті ягоди помістити в бутиль, налити води і покласти цукор. Суміш збовтати, закрити пробкою і залишити в темному місці при кімнатній температурі.

ВИНО

1Слабкий чай влити у відро і додати подрібнений ізюм, скоринки та сік апельсинів і лимонів. Перевірити кислотний показник (можна визначити на смак: смак сусла має бути слабокислий, сильна кислотність небажана.).

2Потім всипати цукор і повністю розчинити його. Додати танін і дріжджі, закрити відро кришкою і поставити в тепле місце для бродіння.

00:00