Гамбо з креветками, куркою та копченою ковбасою
Гамбо з креветками, куркою та копченою ковбасою

Гамбо з креветками

  , , ,   

26 Серпня, 2018

50 рецептов американской кухни

Ingredients

Ковбаса копчена - 450 г

Олія - 100 г

Курка - 1,2 кг

Борошно - 100 г

Цибуля ріпчаста - 300 г

Зелена цибуля - 50 г

Креветки очищені - 910 г

Часник - 3 зубчики

Лавровий лист - 2 шт.

Чебрець сушений - 1 г

Зелень петрушки

Сіль

Перець

Directions

1У невеликій сковороді обсмажити на середньому вогні товсті скибочки ковбаси. Зняти її зі сковороди на паперову серветку (щоб видалити зайвий жир), жир злити.

2У великій сковороді на сильному вогні нагріти олію та обсмажити в ній шматки курки до золотистого кольору з усіх боків. Зняти курку зі сковороди та тримати в теплі.

3У гарячу олію всипати борошно та зменшити вогонь. Помішуючи, довести борошно до темно-коричневого кольору (це може зайняти до 45 хвилин; чим темнішою буде мука, тим кращою страва).

4Коли мука потемніє до потрібного кольору, покласти в неї ковбасу, нарізані ріпчасту та зелену цибулю, петрушку, часник. Готувати на маленькому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

5Потім додати 2 склянки води та прянощі. Покласти шматки курки та залити водою так, щоб м'ясо було трохи прикрите. Довести все до кипіння і готувати на маленькому вогні до 45 хвилин, доки курка не стане ніжною.

6Вийняти шматочки курки, додати креветки та готувати ще 8‑10 хвилин, потім викинути лавровий лист.

7Подавати у глибоких мисках.

00:00