Голубці з рисом і айвою (грушею, яблуками)
овочеві страви здорове харчування
15 Травня, 2018
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
Ingredients
Капуста - 500 г листя
Рис - 250 г
Айва, груші або яблука - 150 г
Морква - 1 шт.
Родзинки - 0,5 склянки
Масло вершкове - 150 г
Кефір - 1 л
Сіль
Цукор
Directions
НАЧИНКА ДЛЯ ГОЛУБЦІВ:
1Рис багаторазово промити та відварити до напівготовності в підсоленій воді, потім готовий рис відкинути на друшляк.
2Айву, груші або яблука очистити від шкірки та насіння і нарізати дрібними кубиками. Опустити нарізану айву в окріп і відварити її. Відвар від айви процідити та залишити; в подальшому він буде використаний.
3Родзинки перебрати, промити, замочити в окропі на 4 хвилини.
4Моркву вимити, очистити, порізати на кубики, пасерувати в частині вершкового масла.
5Рис, айву, родзинки, моркву разом із частиною масла змішати в посуді, додати цукор за смаком, знову перемішати.
ГОЛУБЦІ:
1Капустяне листя промити, покласти в окріп на 3 хвилини, потім вийняти, зрізати потовщену частину.
2На готове капустяне листя ложкою покласти начинку, загорнути лист, формуючи голубці. Складені голубці укласти в сотейник або каструлю, покласти залишки масла, полити відваром айви, накрити кришкою, поставити на вогонь і довести до кипіння, потім зменшити вогонь і тушкувати 30 хвилин.
3Готові голубці з айвою залити збитим у міксері кефіром і подавати.
Дієта безглютенова