голубці
голубці

Голубці м’ясні

    

13 Червня, 2017

100 рецептов при бессоннице. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

М'ясо - 300 г

Рис - 0,5 склянки

Яйця - 0,5 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Капуста - 500 г

Жир топлений - 2 ст. ложки

Сіль

Перець

ДЛЯ СОУСУ:

Томат - 2 ст. ложки

Цукор - 2 ст. ложки

Бульйон м'ясний - 1,5 склянки

Пряник - 1 шт.

Сухарі з житнього хліба - 2 ст. ложки

Лимонна кислота

Перець

Directions

1Білокачанну капусту промити, очистити від верхнього листя, вирізати качан, потім опустити на 5 хвилин в підсолену киплячу воду і, коли вона охолоне, відокремити цілі великі листки, які злегка відбити.

2Варене м'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з відвареним розсипчастим рисом, пасерованою ріпчастою цибулею, сіллю, перцем і вареними рубаними яйцями.

3На відбиті капустяні листки покласти фарш і акуратно загорнути, надаючи виробу форму конвертика або ковбаски.

4Приготовлені голубці укласти в каструлю, сотейник або сковороду з високими бортами, залити соусом, щоб він покрив голубці, поставити на вогонь і тушкувати 30-40 хвилин.

5Подавати з соусом.

6СОУС: Протерті сухарі та пряник розвести процідженим гарячим бульйоном, додати томат, перець, цукор, лимонну кислоту, сіль і варити при слабкому кипінні, помішуючи, 10 хвилин.

00:00