Гусак або качка, начинені крупою
2 Грудня, 2016
300 рецептов. Блюда из духовки
Ingredients
Гусак або качка - 1 тушка
Крупа (гречана, перлова або рис) - 300-400 г
Яйця - 2 шт. + 1 білок
Жир, перетоплений з гусака або качки - 40 г
Цибуля ріпчаста - 80 г
Гриби сушені - 30 г
Тельбухи
Зелень кропу - 2 ст. ложки
Зелень петрушки - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений
Directions
1Попередньо оброблену тушку добре розім'яти на обробній дошці. Уздовж спини по хребту гострим ножем зробити надріз і вийняти основні кістки, намагаючись не зачепити шкурку. Виламати з плечового суглоба крила, з тазостегнового - ніжки. Тушку посолити і залишити на 2 години.
2Ретельно промиті овочі, гриби і тельбухи залити підсоленим окропом і відварити до готовності. Рідину відцідити.
3Крупу перемішати з яєчним білком, залити киплячим відваром, в якому варилися овочі та гриби, і зварити розсипчасту кашу. Зварену кашу викласти в миску і охолодити.
4Гриби та тельбухи подрібнити. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати й обсмажити в гусиному або качиному жирі до золотистого кольору. Жовтки відокремити від білків. Білки збити в круту піну, жовтки перетерти з засмаженою цибулею.
5Кашу перемішати з усіма компонентами, додати сіль, перець, зелень і в останню чергу збиті білки. Начинити цією сумішшю качку, зашити всі просвіти.
6Тушку покласти на змащене жиром деко або в жаровню, полити зверху жиром, скропити водою та поставити в попередньо добре нагріту духовку. Смажити 1,5-2 години, періодично поливаючи соусом і збризкуючи водою.
7Готову птицю покласти на овальне блюдо, відрізати крила та ніжки, нарізати поперечними шматками товщиною в 2-3 см і полити соусом. Залишки соусу подати в соуснику. Птицю прикрасити зеленню. Подати з квашеною або тушкованою капустою.