варення або джем із чорної смородини
варення або джем із чорної смородини

Джем із чорної смородини (з товчених ягід)

    

13 Жовтня, 2017

162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)

Ingredients

Смородина чорна (можна замінити частину чорної смородини червоною) - 750 г

Цукор - 900 г

Directions

1Очищені, промиті й обсушені ягоди розім'яти в мисці дерев'яним товкачем і засипати цукром. Залишити на 1 годину, кілька разів перемішати.

2Потім перекласти в чашу мультиварки, зняти паровий клапан, закрити кришку та включити режим «Суп» або «Тушкування» на 30‑40 хвилин. Щоб джем не «вибігав» з чаші, іноді відкривати кришку.

3Готовий джем перекласти у банки та закатати.

00:00