Дичина, запечена у глині в золі багаття
Дичина, запечена у глині в золі багаття

Дичина, запечена у золі багаття

    

24 Серпня, 2018

50 рецептов для охоты и рыбалки

Ingredients

Тетерів, куріпка, рябчик, річкові качки

Сіль

Directions

1Не ощипуючи, тушку випатрати, коротко обрізати шию, вимити. Дати воді стекти, витерти насухо, посолити зсередини та сформувати за допомогою ниток або коротко обрізати крила.

2Потім шаром не більше 2 см ретельно обмазати тушку жирною глиною рухами «проти пера».

3Приготовану дичину закопати в золу багаття грудкою вгору і зверху розвести вогонь. Залежно від розміру тушки та шару золи над нею запікання до готовності триває від 40 хвилин (рябчик) до 2 годин (тетерев).

4Потім птицю дістати, скропити водою, розламати і зняти разом із пером спечену глину. Тушку розділити на шматки.

5Як гарнір підходять печена на вогнищі картопля і маринади.

00:00