172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
Ingredients
Виноградне листя - 400 г
Рис - 1 склянка
Яловичина - 500 г фаршу
Яйця - 1 шт.
Бульйон м'ясний - 1 л
Сметана - 200 г
Перець чорний мелений
Сіль (за потреби)
Directions
1Перебрати мариноване або свіжі виноградне листя, промити спочатку під гарячою водою, а потім під холодною. Листя відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
2Рис промити, залити холодною водою і довести до кипіння, варити до напівготовності. Потім промити, дати стекти воді.
3Рис змішати з яловичим фаршем, вбити яйце, поперчити та добре перемішати (фарш солити не рекомендується, якщо листя мариновані, а при використанні свіжого виноградного листя фарш можна посолити). На середину кожного листочка покласти фарш і акуратно згорнути долму.
4Викласти згорнуте листя щільними рядами в глибоку сковороду з товстим дном. Влити бульйон, щоб він повністю покривав долму. Зверху розкласти залишки виноградного листя і закрити кришкою. Довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні до готовності близько 30 хвилин.